neva brunmaskad

neva blåmaskad

Aslan 2018

neva blatabbymaskad mvitt

Sib svartmnstrad

Sib svarttabby

Sib svartsköldpaddagolden


Sib blåsköldpadda

 

Sib rödmvitt

Lyckad träff med medlemmarna


Idag bjöd Signeringen på fika vid utställningen i Södertälje. Det blev ett lyckat arrangemang då vi medlemmar träffades och pratade om bl a avel.

Till utställningen hade fyra nevor anmälts och en sibirisk katt. Av de fyra nevorna var det bara 2 hanar som deltog. Utställningen hade två utställningar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. De båda hanarna tog båda cert i båda utställningarna och nominerades, men en av hanarna ställde inte upp till nominering pga "pälstrassel". 

Den sibiriska honan (Mannegumman´s LaBieddie Epione) råkade ut för "färgproblem" hade blåsilver i stamtavlan men fick till slut färgen bestämd till blågolden och fick byta grupp.

 Cosmo

SE*Saltsjö-Boos Cosmo (NEM as)

      Eames                             

SE*Saltsjö-Boos Eames (NEM a)

Utställningsresa till Riga


Vi planerar en utställningsresa till Riga den 18 -19 maj 2019, arrangerar Baltic Winner Show i Riga. Vi planerar att resa dit gemensamt för att umgås, lära oss  och några kanske vill ta med sig katter till den utställningen. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du är intresserad av att delta.

Här finner du mer information länk till arrangören med mer information

Vi återkommer med mer uppgifter.

Klubbmästerskap, KM lödagen den 26 januari 2019 i Örebro


Klubbmästerskapet (KM:et) kommer att genomföras i samarbete med Nerks kattklubb i Örebro. Det innebär att man kan både ställa ut på den riktiga utställningen och på KM:et. Mats Askett kommer att bedöma katterna i Signeringens Klubbmästerskap och NERK kommer att publicera orinarie domare ca 3 veckor innan. Läs mer på Sveraks hemsida.

  
Anmälningstiden för anmälan till Nerks kattklubb har gått ut
 
Hur går klubbmästerskapet till ?

SIgNEringen brukar genomföra ett klubbmästerskap varje år. Vi ställer ut våra katter och har en riktig domare. Man kan kalla det en "mini" utsällning. Antal katter kanske rör sig mellan 15-20 st. Ett perfekt tillfälle för dig som nybörjare att prova att ställa ut din katt/katter. Du får hjälp med hur du skall visa upp dina katter och hur en utställning går till och framför allt en bedömning av din katt utifrån rasstandarden.

Varje katt som deltager i klubbmästerskapet(KM) kommer att bli bedömda av vår egen domare Mats Askett. Sedan kommer vi till pristävlingarna då vi utser bl. a "bästa kropp", bästa päls" , "bästa kropp" m.m. Som "final" utses bästa klubbkatt.

Conventum i Örebro där både Nerikes utställning och KM:et skall vara är en stor lokal och SIgNEringen kommer att tilldelas en hörna precis innanför  ingången. I "vår" hörna kommer ett domarbord samt lite stolar att finnas.

Katterna kommer att placeras efter ras, det innebär att alla Nevor placeras bredvid varandra. För de medlemmar som har både en Sibirisk katt och en Neva i samma bur, blir placering bland Nevorna.

Domarborden för Nerks utställning finns i mitten av lokalen.

De medlemmar som anmält sina katter till Nerikes utställning den 26 januari 2019 i Örebro kommer automatiskt kunna deltaga i SIgNEringens KM.

Vi kommer på denna sida lägga till information om KM:et så fort vi vet något mer.

Är du inte medlem men har en Sibirisk katt eller Neva och vill deltaga i KM:et, kan du bli medlem. Läs mer här.


 

Avelsforum för medlemmar i SIgNEringen

SIgNEringens forum har nu varit i gång ungefär ett halvår.  Vi träffas via Skype ungefär en gång per månad .På forumet diskuterar vi frågor kring avel både gällande honor och hanar. Gruppen består av ca 10 medlemmar, men fler står på kö för att få deltaga. Därför kommer vi att starta ytterligen en grupp i början av december. Är du intresserad?

Alla Signeringens medlemmar är välkomna att anmäla sig till forumet. Är du inte medlem ännu kan du läsa hur du gör för att bli medlem här. Betalar du medlemsavgiften nu gäller medlemskapet 2018 men även hela 2019. När du blivit medlem anmäler du dig till forumet genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och ange ditt namn.

Nästa avelsforum i början av december.

För information om nästa avelsforum se under Aktuella händelser


 

Kalender

January 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Sponsorer

kattliv

 

 

Webbmaster, Annica Bergström                           Administratör, Airi Andersson

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com