neva brunmaskad

neva blåmaskad

Aslan 2018

neva blatabbymaskad mvitt

Sib svartmnstrad

Sib svarttabby

Sib svartsköldpaddagolden


Sib blåsköldpadda

 

Sib rödmvitt

SIgNEringen - rasringen för neva masquerade och sibirisk katt


Rasringen SIgNEringen bildades 2009 av 7 uppfödare som var intresserade av både sibirisk katt och neva masquerade. Rasringen startades av uppfödare av sibirisk katt som även ville samarbeta för en bra utveckling av syskonrasen. De hade svårt att hitta namn på rasringen då båda rasnamnen är långa. Men under ett av de första telefonmötena var det någon kläckte ide´n. SI för sibirisk katt g från gemenskap från filmen G och NE från neva masquerade = SigNE. Rasringen är den första rasringen för båda syskonraserna i Norden.

Ulla Ekelund har varit ordförande under den största delen av rasringens historia och hon lämnade över ordförandeklubban 2018 till Ari Andersson. Ingen av de som startade rasringen finns kvar i styrelsen längre, men samma syfte och inriktning finns kvar även om än i nyare mötesformer. Detta då ny teknik underlättar och gör det möjligt att träffas på webben fast ledamöterna finns från Boden ned till Göteborg.

SIgNEringen välkomnar alla intresserade som värnar om sibirisk katt och neva masquerade. Uppfödarna har ett gemensamt mål att avla rastypiska, sunda och friska katter med bra temperament. Vi ger information till intresserade och träffas på utställningar eller medlemsträffar. Vi har åkt på utställningsresor Finland och anordnar föreläsningar om det som medlemmarna är intresserade av. Vi gör studiebesök på olika djursjukhus och katthem. Vi har startat upp ett avelsforum efter årsmötet 2018, forumet skall vara en träffpunkt för uppfödare och andra medlemmar som är intresserade av avel. Mötets hålls via webben och är ett nytt och spännande sätt att träffas och lära av varandra för ännu bättre samarbete för rasens bästa.

Inom SIgNE råder ömsesidig respekt och vi medlemmar stöttar varandra.

Besökare

IdagIdag1
IgårIgår3
Denna veckaDenna vecka1
Denna månadDenna månad50
TotaltTotalt7478

mail    signeringen@gmail.com                     Följ oss på facebook 32 32                         

Webbmaster:  Annica Bergström                Administratörer: Airi Andersson  & Mia Skoog   

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com