neva brunmaskad

neva blåmaskad

Aslan 2018

neva blatabbymaskad mvitt

Sib svartmnstrad

Sib svarttabby

Sib svartsköldpaddagolden


Sib blåsköldpadda

 

Sib rödmvitt

Annonsvillkor


För att annonsera avelshanar

Det har nyligen upptäckts att även Sibiriska katter och Neva masquerade kan ha den ärftliga njursjukdomen PKD." I och med att sjukdomen inte varit allmänt känd inom rasen har det inte funnits några hälsorekommendationer för avel. Med anledning av att vi inför nya avelsrekommendationer har alla avelshanar som inte testats för PKD tagits bort från denna sida. När ett godkänt resultat inskickats till Signeringen kommer fritestade avelshanar att läggas upp igen.

Utredning av sjukdomen sker inom raserna. För dig som söker avelshane är det mycket viktigt att även du testar din/dina avelskatter .

 

Problem med menyerna i mobiltelefonen?

Via nedanstående länkar när du de olika menyerna:

Inbjudan till 10-årsjubileumet och KM

 

Loading...

 

Om du vill ge dina kattungeköpare ett års medlemskap i SIgNEringen, gör du det genom att fylla i formuläret samt betala in totalbeloppet till SIgNEringen. 

Här finner du formuläret samt summa per kattungeköpare.

Så var SIgNEringens KM och en intensiv helg avslutad

Om jag skall summera denna helg så var den verkligen intensiv, speciellt lördagen. Eftersom jag bara brukar ställa ut någon gång per år och bara en dag, så bävade jag för detta arrangemang. Som vanligt hinner jag inte så mycket på katterna utan pratar nog för mycket med ägarna i stället. Därför tycker jag det är roligt att titta på resultaten och de bilder som finns. Då kommer minnena upp.

Tyvärr hann jag inte prata med alla medlemmar och det grämer jag mig lite över, men som sagt det är ju lite "snurrigt" på utställningar så det är svårt att hinna med. En annan sak kom jag också på att jag inte hann vara vi "klubbhörnan" så mycket. Hade ju tänkt hinna med och hjälpa till, men så blev det ju inte. Även om Airi hade två katter att ta hand om så hann hon med att vara med och fixa i montern, hur hinner du Airi? Ulrika, Susanne och Anneli Thorn var också riktiga klippor i montern. Stort tack till er.

Ulrika var ju fantastisk som "domarassistent" och hör reda på oss och resultatet. Tack för din insats. 

Så kommer jag till domaren Mats Askett, verkligen duktig att hantera katter, förklara olika bedömningar.

 

Årsmöte lördagen den 30 mars 2019, Strömsholms djursjukhus, konferenssal


10.00 - 12.00    Åsa Ohlsson föreläser

12.00 - 13.00    Lunch då vi bjuder på smörgåstårta

13.00 - 14.00    Åsa Ohlsson fortsätter föreläsningen

ca 14.15           SIgNEringens årsmöte


Genetiken bakom sund kattavel

Föreläsare: Åsa Ohlsson

Åsa Ohlsson arbetar som forskare på institutionen för husdjursgenetik på Sveriges lantbruks universitet (SLU) i Uppsala. Åsas huvudsakliga arbetsområde är kattgenetik och hon ansvarar idag för ett forskningsprojekt som handlar om genetiska orsaker bakom hjärtsjukdom hos katt. Åsa jobbar i nära samarbete med professorerna Jens Häggström (kardiologi, SLU), Göran Andersson (molekylärgenetiker, SLU) och Leslie Lyons (kattgenetiker, Missouri University).

Utöver sitt arbete på SLU lägger Åsa mycket tid av sin fritid på att kordinera hälsoprogrammen inom Pawpeds samt föder upp mainecoon i liten skala.

Åsa kommer att gå igenom några grundbegrepp inom genetiken, innan hon applicerar den informationen på hur detta påverkar vår avel och vilka konsekvenser och födelar detta kan ha för de katter vi föder upp. Åsa kommer att bidra med fakta och väcka frågeställningar för oss att diskutera vidare inom vår ras.

 

 

 

 

Här kommer deltagare- och resultatlistan för KM:et i Örebro


Hittar du något fel mejla oss, så rättar vi till det.

OBS! Om det tar lång tid att ladda, klicka på fliken "HEM" igen och länken igen.

Loading...

Kalender

August 2019
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Sponsorer

 


 

 

Vill du bli medlem?         Följ denna länk 

 

 


 

 

Webbmaster:  Annica Bergström                Administratörer: Airi Andersson & Joanna Lorentzon                    

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com