neva brunmaskad

neva blåmaskad

Aslan 2018

neva blatabbymaskad mvitt

Sib svartmnstrad

Sib svarttabby

Sib svartsköldpaddagolden


Sib blåsköldpadda

 

Sib rödmvitt

Den digital foto-kattutställning på Facebook avslutades i maj. Vi tackar för alla bilder på era fina katter som ni lagt upp på Facebook. Nedan ser ni de 3 vinnarna i respektive tema. Priser har skickats med post till 1,2 och 3:an i varje tråd/tema. Grattis till alla vinnare!
Bland 1:orna(första bilden i respektive tema) har sedan styrelsen röstat på sin favorit.
Totalvinnare blev SE* Mojowitos Nyx, foto & ägare Marie Lindqvist och 2:a SE*CM's team BathildaBagshot, foto & ägare Malin Berg.

Marie Lindqvist2

 Vi gratulerar totalvinnaren i den digitala foto-kattutställningen maj 2020,

SE* Mojowitos Nyx, foto & ägare Marie Lindqvist

Här kommer resultatet från den digitala bild- kattutställningen vi har på Facebook

(Större bild, klicka på bilden)

Tråd 1 med temat "Tuffast i stan"  vinnarna är:

      

 Se*Sibirietass Waterloo

Saltsjö-boos Bernie

 Irinas Leon

Tuffast i stan, var jag denna vinterdag. Foto och ägare: Eva Bruhn

Blicken kom fram när någon stökade lite för högt på gården. Ägare och fotograf Katja Hyvönen

Tuffast i stan! Fotot taget av Camilla Buller, ägare.

 


 Tråd 2 med temat "Catwalk"  vinnarna är:

     
 S*Lindisias Mined Snow / ”Sylvester”  Aanainas pasha av julius  Milaya Mizo Maxim

Ägare och fotograf: Anne Thomasfolk

Ägare o foto  Gullvi Fredriksson Sten

Ägare och foto Ann-Sofi Bransell


Tråd 3 med temat "Kattyoga"  vinnarna är:

     
 Blood moon Bella  SE*Triquetras Virgo  SE* Inova's Alex Eamesov

Ägare och fotograf Anna Georgenson

Ägare och foto: Sanna Hortlund

Ägare och fotograf: Inger Kilsand


Tråd 4 med temat "Kattastrof"  vinnarna är:

 T Johansson2 Katja Hyv2 

Bransell 22    

 SE*Triquetras Taurus  SE* Saltsjö-Boos Cosmo  Pälsänglarnas Micah (Svenne)   

Jag vill inte duscha, men jag hänger väl här ändå.

Ägare och foto: Therese Johansson

Kattastrof, husse borrar. 
Ägare och fotograf

Katja Hyvönen     

Foto och  ägare Ann-Sofi Bransell

 


Tråd 5 med temat "Hårresande/all about the fluff"  vinnarna är:

Marie Lindqvist2        Magdalena L2  

 Sanna Hortlund22

 SE* Mojowitos Nyx

SE* Ice Age Exciter

 SE* Triqutras Virgo

 Foto och ägare Marie Lindqvist

Morronfrillan

Foto och ägare 

Magdalena Lundmark Lundström

 Pälsvård - viktigt!

Foto och ägare: Sanna Hortlund


Tråd 6 med temat "Hög svansföring"  vinnarna är:

Berg Malin2   Friman2  Therese Joh23
SE*CM's team BathildaBagshot PetaredKatten’s Curry

SE*Triquetras Charmed Phoebe

Malin Berg ägare och fotograf

Foto Per Bexell ägare Per Bexell o Anna-Lena Friman

Ägare och Fotograf: Therese Johansson

Tråd 7 med temat "Iögonfallande"  vinnarna är:

AnnaK Georgenson 3b  A Finnig3  Malin Berg       
Solfrökens Nora  SE*Aneva Stars Argyle              SE*CM's team Bathilda Bagshot
Ägare och fotograf: Anna Georgenson Foto/ägare: Anne Finnig    Ägare och fotograf: Malin Berg

 Tråd 8 med temat "Grymmaste looken"  vinnarna är:

 T Goude2b Inger Wall2b F Åkesson2
SE*Saltsjö-Boos Gloria  Snow buddis Bella Beauty S* Solsibs Aslan Atlasov

 Ägare och foto: Therese Goude

 Hon tycker så där om sin kavalier.
Ägare och foto: Inger Wall
Ägare och fotograf: Fredrik Åkesson

 Tråd 9 med temat "Crazy cat lady/man"  vinnarna är:

M Lennevi 2   T Goude4 C Öst2 
 S*Paviljongen’s Ariel  SE*Vråskogens Nike  SE*Hunghults Serafina
Ägare & Fotograf: Malin Lennevi

 Ida myser med kattungen.

Foto och ägare: Therese Goude

Serafina med sin kompis och husse. 

Ägare/foto: Carolina Öst

10-års jubileumet i Arboga 2019, lördagen 2 nov

När katterna efter KM:et körts till hotell och hem blev det en tipspromenad. Christina hade förberett många många roliga och lärorika kattfrågor, som skapade en hel del tankeverksamhet och funderingar.

När alla var klara var det dax att hugga in på den goda buffén som Airi fixat. Potatisgratäng, exotiska frukter med kyckling, rostbiff, skinka och olika ostar avnjöts under kvällen i trevligt sällskap och mycket muntert kattprat.

 Trots stor kunskap i kattfrågor som deltagarna hade visade det sig att det fanns ett och annat att lära sig. När Christina redovisade svaren på frågorna så gav det upphov till många muntra skratt om hur man svarat på frågorna och gissat. Alla som deltog i tipspromenaden fick priser.

 

Söndagen den 3 nov

Söndagen började med en liten frukost.

Dagens första föreläsning stod Helena Högberg-Holm som hade med sig sin katt Lilla Lo (S*Beyond Geisha NFO) för att föreläsa om berikning och aktivering. Helena visade bilder och berättade om kattens behov och vad som berikar kattens naturliga beteenden, så katterna har rätt miljö och i trygghet får utlopp för matjakt, dricka, bus och vila. Möjligheter för katterna att vila, klättra, klösa, doftmarkera och upptäcka dofter, att spana och busjaga gör att katten får utlopp för sina naturliga beteenden och behov.

agility 250

Lilla Lo


Katter är renliga djur och vill göra sina behov i djupa sandlådor så de kan gräva ned avföringen. Minst två stora sandlådor och har man flera våningar i bostaden bör det finnas minst en på varje våningsplan. En nätad utegård, fönster på glänt eller koppelpromenader berikar också katten. Träningen med aktivering och stimulans hjälper till att motionera din katt.

 

Helena berättade om hundarna och tidigare katter hur hon tränat dem. Om filminspelningar som hennes tidigare katter varit med om och hur de tränats inför uppgifterna.  Hon berättade om hur hon sökte efter en ny kattunge som var lämplig att träna med och besöket hos Bibbi Åberg, där hon fann Lilla Lo. Lilla Lo har fått varit med Helena på alla möjliga ställen för att bli trygg i alla olika miljöer och situationer. Hur hon noga haft koll på att katten varit trygg och fått berikning i rätt situation, när hon visat lugn. En stressad och otrygg katt vill bara söka skydd eller fly, den vill inte slicka eller äta.

Helena visade hur hon med hjälp av trigger och kommandoord och berikning med rätt timing fångat beteenden och önskade uppgifter katterna gjort. Helena visade på hur hon kan ”kalla hem” katten utan ljud, hon höll upp handen och då kom Lo och gjorde High-five.  Om hon höll handen vertikalt kom Lilla Lo dit med nosen. Det kallas hand- targeting och kan användas på många olika sätt. Även targetpinne kan användas tex för att katten ska nudda tex en speciell plats eller knapp. Eller att få katten att vilja gå in i transportburen självmant. Med träning små, små steg åt gången, för att katten inte ska tröttna. Det var jätteintressant att se det fina samarbetet mellan de båda. Helena visade olika saker man kan träna med sin katt, som att kliva upp på en balansbräda, med tassarna, eller med tassarna i en låda eller hitta mat i en labyrintgömma. Helena hade små gobitar som hon gav Lo då hon gick åt rätt håll eller gjorde rätt sak, ignorerade om hon gjorde annat. Trix och träning ska göras korta stunder och upprepa varje steg ca 3 gånger. Det finns lite olika sätt att belöna och träna olika trix och katter, klickerträning är också ett bra sätt. Viktigt att uppmuntra och belöna det som är positivt, så man inte belönar stress eller fel beteende.

Helena visade film från sommaren då Lo lärde sig åka med på paddelbräda. En fin flytväst som hon fick vänja sig vid innan hon fick följa med på brädan. Hundarna som redan var vana att åka med fick se sig ”brädade” av Lilla Lo som tom med hoppade i vattnet självmant och simmade. Helena berättade att det är viktigt att katten har kul och vill jobba. Att man själv har tänkt ut hur det ska se ut vid målet, men att med små steg försiktigt jobba åt det hållet. Men om katten inte orkar eller vill, låta varje arbetspass sluta positivt och kanske ta ett steg tillbaka, så katten lyckas och vill nästa gång.. Helena visade att hon hade en tröja med magpåse som Lo kunde sitta i, samt att hon köpt en typ kangaroo väska och hade flera olika sorters transportryggsäckar. Då kan Lo följa med på långpromenader med henne och hundarna, sitta i ryggsäcken när krafterna behöver fyllas på. Helena vill att Lo ska tycka nya platser och människor är intressanta och att hon ska vara nyfiken på nya saker. Att berika miljön genom att fylla lite torrfoder i en toarulle eller papperskartong, gömma saker så katten får tänka och leta efter maten är bra för katter. Vid lek med laserpekare avslutar Helena med att katten hittar en gobit, så inte jakten varit förgäves. Helena berättade hur viktigt det är att katten mår bra och har utmaningar som berikar kattens vardag. Vi fick tips om att ta in något nytt i hemmet tex en träbit, fjäder eller annat material som katten kan undersöka och utforska när vi inte är hemma. Att bara ha några intressanta leksaker framme och ta bort dem och ta fram andra saker för att variera miljön och dofterna.  

Efter denna föreläsning blev det en lättlunch med en buffé med allt som fanns kvar från fika, middag och frukost.

Airi Andersson  höll efter luchen en pälsvårdskurs med produkter från Hund & Kattspecialistens sortiment. En gosdjurskatt fick vara försökskanin.

Airi berättade om hur viktigt det är att katten mår bra och får rätt kattfoder. Skönheten kommer inifrån. En miljö med mycket syntetmaterial får lätt katternas päls att bli statiska. Våra moderna uppvärmda hus har ofta torr luft. Det är bättre med mer naturmaterial som trä, bomull osv.  Katter vårdar sin päls noga, men ibland behöver de hjälp. Airi visade på gosdjurskatten hur man håller i, hur man kammar och badar katten osv. Aldrig har väl en gosdjurskatt blivit så klappad och struken. Några av deltagarna passade på att köpa produkter som de behövde.

Sen hjälptes vi åt att städa och lasta grejerna i bilarna och alla reste hemåt.

SIgNEringen vill tacka Helena Högberg-Holm och alla medlemmar som medverkade och hjälpte till, samt alla generösa sponsorer.

 


Klubbmästerskapet i Medåker, Arboga  2019

Efter lite lunch startades KM:et genom att vi gick igenom standarden för Sibirisk katt.  IC S*Sibbemaffian´s Muratova fick vara modellen för rasen då hon är 10 år och färdigutvecklad.

Airi Andersson visar sin katt Muratova

Sen delade vi in oss i två grupper, med ägare och katt/er i samma. Då kunde varje ägare visa upp sin katt inom gruppen och diskutera. Bedömningssedlar skrevs och alla pratade om katternas olika detaljer enligt rasstandarden.  

Varje grupp nominerade den med bästa huvud, bästa päls, bästa svans, bästa kropp och den trevligaste. Alla deltagarna röstade sedan genom handuppräckning på den katt de ansåg vara bäst.
Vinnarna fick jättefina priser från Royal Canin, Agria, Irene´s Burskynken, SIgNEringen och S*Solsibs.

   

Klubbmästare 2019 
Stromstads Minna3 fill 300x185

SE*Strömstad58*N Minna Gentius  

foto: Fredrik Åkesson


      

Nomineringar:     

 Bästa huvud                                                                          

S*Solsibs Gentius Aslanov                  Vinnare bästa huvud

NEM n 09 21     född: 2016-04-24

Far: S*Solsibs Aslan Atlasov      mor: S*Starsky' Ophelia  

 

ägare:  Linda Olsson    (foto: Fredrik Åkesson)

 

IC S*Sibbemaffian´s Muratova     SIB fy 23      född: 2009-04-10

Far:  S*Lubov Sibiri Dobrinia Nikitich        mor: S*Nikopeja's Keshet Kasianovna

Ägare: Airi Andersson         (foto: Airi Andersson)

Bästa päls

(IP) Zheoffrey of Tavaloga  

NEM n 21    född: 2015-04-15 

far: Raj of Tavaloga    mor: Vanilla Sky Tiberiya of Tavaloga 

 

Ägare: Monica Aasnes

 

Jasminebackens Theo                     Vinnare bästa päls

NEM n 21           född: 2019-02-04

Far: S* Solfrökens Martin         mor:  S* Mannegummans Naemcapo Fiona 

Ägare: Caroline Lindeberg         (foto: Fredrik Åkesson)


Bästa kropp

S* Robotorpets Snow                

NEM e 21       född: 2017-04-14

Far: (PR GIC) S*Solsibs Viktor Atlasov   mor: S*Mantas Gucci    

ägare: Ulrika Johansson            (foto: Fredrik Åkesson)

 

SE*Slottstassens Ariel                  Vinnare bästa kropp

NEM as 03 21          född: 2017-09-26

Far: Ilarion Zlota Syberia*PL           mor: FI*FeliMau Frida    

ägare: Michaela Slotte        (foto: Fredrik Åkesson)


Bästa svans

S*Solsibs Inas Viktorova       

NEM n 09         född: 2017-02-17

Far:  S*Solsibs Viktor Atlasov     mor:  S*Starsky´s Ophelia      

ägare: Annica Bergström         (foto: Fredrik Åkesson)

 

SE*Strömstad58*N Minna Gentius               Vinnare bästa svans

NEM a 09 21   född: 2019-02-09

far: S*Solsibs Gentius Aslanov     mor: SE*Doralisha's Pax  

 

 ägare: Linda Olsson         (foto: Fredrik Åkesson)


Hjärtligaste

S*Solsibs Yamir Solasov                         Vinnare båda

NEM n 09 21      född: 2014-11-10

Far: S*Solsibs Solas Barsov      mor: S*Solsibs Starsky Ophelia  

ägare: Martina Kerman             (foto: Fredrik Åkesson)

 

(PR GIC) S*Solsibs Viktor Atlasov                Vinnare båda

NEM n 21        född: 2014-07-01

Far: SC SE*Ängsö Atlas DVM     mor: CH Eset White Witch, CZ  

ägare: Ulrika Johansson       (foto: Fredrik Åkesson)


 

Dosia och Inas är systrar fast i olika kullar. Lika eller hur?

S*Solsibs Dosia Viktorova             

NEM n 09        född: 2015-09-26

Far: S*Solsibs Viktor Atlasov       mor:  S*Starsky´s Ophelia  

 

ägare: Airi Andersson           (foto: Fredrik Åkesson)

Tack Fredrik Åkesson för att vi fått använda bilderna här på hemsidan.

 

Klubbmästare 2019 utsågs

Det blev dags att utse Klubbmästare 2019. Alla deltagare fick rösta på en av de vinnande katterna i respektive kategori. SE*Strömstad58*N Minna Gentius, fick de flesta rösterna. Varmt grattis SE*Strömstad58*N Minna Gentius och uppfödare och ägare Linda Olsson.

 

Klubbmästaren fick ännu fler fina priser från Royal Canin, Agria, Irene´s Burskynken, Hund & Kattspecialisten och SIgNEringen.

SPONSORER:

                           

                        

Ett lyckat klubbmästerskapet i Örebro  2019


Till Nerikes utställning var nästan 800 katter anmälda på lördagen, varav 26 st nevor och 108 sibbar.  Av dessa nevor och sibbar deltog ca 36 st medlemmar med sina katter.

KM orebro 2019

Här finner du en länk till resultatlistan från KM:et.

Domarens bästa, publikfavorit och klubbmästare, bästa huvud, bästa kropp m.m .Följ denna länk!


Årets klubbmästaren blev S*Ängsö Atlas

 

Ägare: Elin Arnemyr Nyberg
Fotograf: Fredrik Åkesson
 

Hur hittar jag till Medåkers bygdegård?

Bygdegården ligger nordväst om Arboga. Adressen är Tåbyvägen, Arboga.

Här är länken till Google maps

 

 

Information KM nov 2019 i Arboga


Hur går klubbmästerskapet (KM) till?

KM:et börjar 13.00 lördagen den 2 nov.

När du kommer fram till Medåkers bygdegård i Arboga, så kommer det att finnas lite enklare mat. Från kl 11.00 på lördagen den 2 nov.

SIgNEringen tillhandahåller textilburar eller så kan du ha din egen bur.

 

Tänk på att kattens klor skall vara klippta och de allra  flesta badar sina katter 4-5 dagar före så de får en fin päls. Katten skall också vara vaccinerad mot kattpest och kattsnuva senast 19 oktober 2019.

När katten sitter i buren och du fått i dig något att äta börjar klubbmästerskapet. 

 

I utställningskatalogen finner du ditt/dina nummer som din katt/katter har blivit tilldelade. Alla deltagare kommer att ingå i mindre grupper som tittar på katterna, diskuterar standarden, skriver bedömning och väljer 6 katter, med bästa öron, svans osv. Katterna kommer att visas upp av dig eller av den du vill ska visa din katt. När alla grupper har valt ut de 6 olika katterna till nominering, kommer vi tillsammans att rösta och den som flest röster blir Klubbmästare . Vi har inte samma nominergar som en vanlig utställning utan i stället är det bästa huvud, bästa kropp osv. Av alla katter utnämns en katt till klubbmästare 2019.

Vad händer på lördagskvällen? 
Efter KM:ets slut blir det en liten tipspromenad och därefter äter vi en jubileumsmiddag.
Glöm inte ange specialkost vid anmälan. Om du önskar annan dryck än vatten, läsk, the eller kaffe, Kan du ta med egen dryck 
Efter middagen fortsätter vi att umgås.

Söndagens program

Vi startar 09.30 och dagen avslutas 13.00 med lunch och hemresa.

Pälsvård och Kattagility  står på programmet denna dag.  Det kommer att finnas pälsvårdsprodukter från Hund och Kattspecilaisten att köpa, betalas enklast med swish. SIgNEringens profilprodukter kommer också att finnas under dagarna

Välkomna !

 

Medlemsregistrering uppfödare

Nedan finns en länk till formuläret där du fyller dina uppgifter om dig själv och din uppfödning. Är du redan medlem men vill lägga till/ändra lämnade uppgifter gör du det i nedanstående formulär.

Formulär uppfödar uppgifter

 

 

 

Annonsvillkor


För att annonsera avelshanar och avelshonor

Vi har ändrat på våra rekomendationer för annonsering för att uppfödare lättare ska kunna välja rätt katt. Vi har redan tidigare rekomenderat HCM skanning av hjärtat innan avel, men vi har inte vid annonsering haft som rutin att skriva ut ev testresultat. Nu när den ärftliga njursjukdomarna PKD har upptäkts, lägger vi till rekomendationen att även njurarna ska skannas innan avel. Vid annonsering ska det tydligt framgå om dessa tester gjorts och resultatet.

 

För att annonsera kattungar till salu

Vi rekommenderar att alla katter HCM och PKD skannas innan avel. Vid annonsering av kattungar, ska det tydligt framgå båda föräldrarnas testresultat och datum för skanningen. Finns det ett DNA test eller planeras skanning av hjärta och njurar, ska det också framgå vid annonsering, både på Facebook och på vår hemsida.

Vi önskar även att alla rapporterar in PKD testresultat till SIgNEringen och skickar in kopior till oss till öppna listan.

 

 

 

Aktuella händelser

Följ oss på facebook !         facebook 32 32


 

Sponsorer

 


 

 

Vill du bli medlem?         Följ denna länk 

 

 


 

 

Webbmaster:  Annica Bergström                Administratörer: Airi Andersson  & Mia Skoog   

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com